در ماه های اخیر مدام زمزمه هایی در خصوص وضعیت رو به رشد سونی در ترازهای مالی این شرکت شنیدیم که همگی حکایت از دوره ای ایده آل و پر سود برای سونی دارند. قابل پیش بینی بود که جدیدترین گزارش مالی سونی، این شرکت را به بهترین وضعیت ممکن در چند سال اخیر نزدیک کند که با انتشار جدیدترین گزارش مالی مشخص شد حرف های قبلی چندان بیراه هم نبودند.
با شروع ماه آگوست، سونی اولین گزارش سه ماهه سال مالی 2017 را منتشر کرد که در بخش های مختلف، اوضاع کاملا به کام سونی پیش میرود. در سال های اخیر سونی مصداق بارز ضرب المثل “کندن دندان کرم خورده” بوده و تا حد امکان بخش های ناکارآمد و ضررده را از سلطه خود خارج کرد تا با حفظ درآمد قبلی، سود خالص خود را افزایش دهد.
در دوره سه ماهه اخیر سونی با کنار گذاشتن بخش های ضررده، در آمدی بالغ بر 1858 میلیارد ین بدست آورد که نسبت به دوره مشابه در سال گذشته 15 درصد رشد داشته است. اما سود خالص سونی از این درآمد 157 میلیارد ین برابر با 1.4 میلیارد دلار بوده که تقریبا سه برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. سونی در حالی 157 میلیارد ین در یک دوره سه ماهه بدست آورده که سال 2016، در طی 12 ماه به سود 288 میلیارد ین رسیده بود. پیش بینی سونی از سال مالی 2017 رقمی بالغ بر 500 میلیارد ین سود خالص است که با وضعیت فعلی دستیابی به چنین عددی به هیچ وجه دور از دسترس نیست.
سود کم نظیر سونی در 3 ماهه گذشته، حاصل فعالیت موفق سونی در بخش های مختلف بوده است. بخش موبایل که برای علاقه مندان به گوشی های اکسپریا، گل سرسبد بخش های سونی محسوب میشود، باز هم دوره ای سودآور را سپری کرده است.
سونی همچنان با سیاست فروش کم و سود زیاد در بخش موبایل پیش میرود. فروش کل گوشی های سونی در سه ماهه قبلی حدود 3.4 میلیون دستگاه بوده است. البته نباید فراموش کنیم که گوشی های سری 2017 سونی تقریبا دو ماه است که به بازار عرضه شدند که اگر یک ماه زودتر در بازار موجود بودند این رقم به مراتب بیشتر از 3.4 میلیون دستگاه بود. فروش 3.4 میلیون واحد از گوشی های اکسپریا نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 300 هزار دستگاه رشد داشته است.
فروش گوشی های اکسپریا از نظر کمی شاید رقم ایده آلی نباشد، اما از نظر کیفی بسیار مطلوب است. سونی در سه ماهه گذشته با درآمد 181 میلیارد ین از بخش موبایل، به سود خالص 3.6 میلیارد ین دست پیدا کرد. این سود خالص در مقایسه با سود 400 میلیون ینی سونی در مدت مشابه سال گذشته رشد بخش موبایل را تصدیق میکند.
سونی که در چندین و چند گزارش مالی اخیر، همواره به کاهش هدف نهایی خود از فروش گوشی های سونی عادت داشت، این بار دست به هدف گذاری خود نزد و همچنان هدف خود را فروش 16.5 میلیون دستگاه از گوشی های اکسپریا قرار داده است. سونی برای پایان سال مالی 2017 سود خالص 5 میلیارد ین را در نظر دارد که بعید نیست با وضعیت فعلی این رقم بیشتر از این نیز باشد.
و اما بخش های دیگر برای سونی یک به یک سود قابل توجهی را به جیب سونی واریز کردند. بخش کنسول های بازی سونی با فروش 3.3 کنسول پلی استیشن 4 همچنان در این عرصه یکه تازی میکند. سود خالص بخش پلی استیشن در این دوره 17.7 میلیارد ین بوده که هدف گذاری سونی را برای پایان سال 2017 به 180 میلیارد ین افزایش داده است. سونی پیش بینی میکند در پایان سال 2017 موفق به فروش 18 میلیون دستگاه از کنسول پلی استیشن 4 شود که با گذشت چهار سال از عمر این کنسول، رقم بسیار بالایی به نظر میرسد.
در بخش های دیگر مثل سرگرمی ها، دوربین و سنسورها، موزیک و تکنولوژی های نیمه هادی اوضاع سونی بسیار خوب است اما بخش سونی پیکچرز هنوز با ضرردهی رو به رو است. هر چند که این ضرردهی نسبت به دوره قبل کاهش داشته و حتی پیش بینی سال پر سودی را برای سونی میدهد. سونی برای پایان سال جاری در تمامی بخش ها پیش بینی سوددهی دارد که در نتیجه آن انتظار میرود سال مالی 2017 با سود خالص 500 میلیارد ین برابر با 4.5 میلیارد دلار برای سونی به پایان برسد.